Козлодуй потъна в скръб!

0
3063
candle light candlelight flame shiny mood romantic mourning death
Сподели новината.

Днес след кратко боледуване почина Пламен Петков – главен инженер на специализираното поделение на ДП „Радиокативни отпадъци“, ангажирано с извеждането от експлоатация на спрените 440-мегаватови блокове на атомната централа, предава Булнюз бг.

Пламен Петков е натоварен с функциите на главен инженер в СП „Извеждане от експлоатация – 1-4 блок” на 1 ноември 2010 г.

Пламен Петков е възпитаник на Химико-технологичния институт – София, със специалност инженер-химик. През цялата си професионална кариера се е занимавал с управление на радиоактивни отпадъци.

Постъпва на работа в АЕЦ „Козлодуй” през 1993 г. и първоначално работи като манипулант РАО на 1-4 блок, на 5-6 блок, впоследствие е технолог РАО в „Електропроизводство – 1“, след което последователно се занимава на ръководни длъжности с транспорт и съхранение на РАО и с преработка на твърди РАО.

От месец май 2005 г. той е служител на ДП РАО в качеството му на ръководител-сектор „Твърди РАО“, след което оглавява Програмата по извеждане от експлоатация на 1-4 блок.

„Повече от 10 години Пламен водеше екипите си през всички предизвикателства на уникалните операции по демонтажа на ядрени съоръжения – компетентно и с осъзната лична отговорност.

Разделяме се с човек, на когото можеше да се разчита за всичко – и професионално, и житейски, принципен ръководител и добър приятел“, се казва в съобщението от ръководството на ДП РАО за скръбното събитие.

Поклонението пред тленните останки на Пламен Петков ще се състои на 2 юни от 11.00 часа в НЧХП „Христо Ботев“ в Козлодуй.
Погребението ще бъде в 12.30 ч. в Гробищния парк.