Кой ще е новият премиер?

0
43
991 ratio stefan ianev parlament
Сподели новината.

 

Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това заяви самият той в Габрово, съобщава Нова телевизия.

Той посочи, че основната задача на новото служебно правителство ще бъде да произведе поредните избори.

Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации, подчерта Янев и допълни, че от хората зависи дали ще има нови политически формации.

По негови думи служебният кабинет е свършил „прекалено много неща“.

„Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации, обясни Янев.

Той увери гражданите, че могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи.

Днес предстои министър-председателят и членове на Министерския съвет да представят днес какво се свършили за последните четири месеца.

Припомняме, днес в Габрово президентът обяви, че вече е готов със състава на новия служебен кабинет. Той обаче отказа да разкрие повече подробности и напомни, че официалното му представяне ще бъде утре.

Преди дни стана ясно, че президентът ще разпусне парламента на 16 септември, четвъртък, и ще назначи служебно правителство.

До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук