събота, юни 15, 2024

Кой размаза главата на пастира Атанас край Кресна?

Date:

Сподели новината.

33-годишният Атанас, пастирът открит мъртъв, с размазана глава, в мазето на къща в кресненското село Влахи, се е самоубил с незаконната ловна карабина на работодателя си Стефан П. от Кресна. Това се оказа след дни разследване на случая, вдигнал на крак криминалисти от Благоевград, Сандански и София, съобщава Struma.com.

Дни наред полицаите се лутаха между няколко версии от убийство, през самоубийство, до нещастен инцидент.

 

Основната версия, по която се работеше беше, че огромната рана на главата на Атанас е причинена от взривена голяма пиратка, но съдебният лекар Яни Златин отхвърли тази версия и даде нов тласък на разследването в друга посока.

 

Криминалистите от Дирекция НС “Полиция”, които пристигнаха в помощ на местната полиция, поискаха спешно полиграфско изследване на собственика на животните, работодателя на Атанас, Стефан, познат в Кресна, с прякора Частнико.

Детекторът на лъжата откри несъответствия в показанията му и след часове разпити, той разкрил истината. Заварил сутринта на 23 май работника си мъртъв, окървавен, и с огромна рана на главата му.

Ден преди това, Стефан е бил при животните във Влахи и се прибрал в Кресна в ранния следобед на 22 май. Вечерта направил опит по телефона да се свърже с краваря, но безуспешно, което го притеснило и рано сутринта на 23-и се качил отново в с. Влахи, за да провери, защо Атанас не му вдига телефона.

Заварил го сред няколко празни бутилки от алкохол, мъртъв в мазето.

 

Гледката го шокирала! До тялото на Атанас, Стефан видял ловната си карабина, която е незаконна.

 

Подал незабавно сигнал в полицията. Докато полицаите пристигнат, уплашен, че ще го заподозрат в тежко престъпление, Стефан взел пушката си и я скрил в гората, в близост до къщата.

Дни наред не казвал какво е направил от страх, че ще влезе в затвора, без да е виновен. След резултатите от полиграфа обаче, разкрил цялата истина по случая.

Срещу Стефан Частника е образувано досъдебно производство за притежаване на незаконно оръжие, а разследването приключи със заключение, че 33-годишният Атанас се е самоубил с ловното оръжие, за което свидетелстват всички събрани данни.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...