896986968
epa08675095 A railway passenger stands along the platform during a French national railways strike at Gare de Lyon train station in Paris, France, 17 September 2020. A national day of strike is called by railways labor unions to protest against jobs cut and for better salary. EPA/YOAN VALAT

Коронавирусът превзема Франция

470
0
Сподели новината.

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че коронавирусът отново е много активен в страната и правителството е поискало от местните власти да предложат мерки за контрол на разпространението в Лион и Ница, които имат едни от най-високите нива на заболеваемост, предаде „Ройтерс’.

Властите в Марсилия на средиземноморското крайбрежие на Франция имат готовност да предприемат мерки като затваряне на барове и забрана за събиране, ако броят на пациентите в интензивно лечение там непрекъснато расте.

Президентът Еманюел Макрон заяви в сряда, че гражданите трябва да се научат да живеят с вируса.

 

Броят на хоспитализациите и пациентите в реанимация също започна да се увеличава през последните две седмици. Броят на пациентите на интензивно отделение в сряда се е повишил над 800 за първи път от средата на юни. Веран каза, че докато вирусът се разпространява активно сред младите хора, повечето хора в реанимацията са възрастни хора.

Франция увеличи тестовете за вирус до около милион теста седмично, след като правителството през юли заяви, че всеки може да се изследва без направление за сметка на общественото здравно осигуряване.

Страната също така е поръчала 5 милиона бързи теста, които ще бъдат оценени от здравните власти, каза министърът.