Сподели новината.

Общественикът Константин Бачийски също се включи в провеждащия се днес в парк „Росенец“ Dogan Saray Beach Festival.

Константин Бачийски беше категоричен, че благодарение на усилията на целия народ беше отвоюван плажът на нос „Чукалята“, а сега е време да си отвоюваме и държавата:

„Удовлетворен съм, че тази първа победа е постигната не само благодарение на мен, а благодарение на подкрепата на целия български народ. Стъпка по стъпка ние отвоювахме достъпа до така желания български плаж. Считам, че това е само

Константин Бачийски работи за това общинският път в парк „Росенец“ да не преминава в частни ръце от самото начало. Още при обсъждането и гласуването на скандалната докладна записка в Общинския съвет на 28 април той се обяви категорично против и гласува по този начин. Въпреки че мнозинството прие предложението общинският път да стане частен, Бачийски не се отказа.

 

Той работи системно и последователно за отвоюването на общинския път и осигуряването на достъп на българските граждани до плажа до летните сараи на Доган. Скандалното решение на Общинския съвет предизвика сериозно обществено недоволство. Стигна се и до протести. Така на последната сесия на Общинския съвет в последния момент беше внесена докладна записка от ГЕРБ, с която беше отменено решението и пътят отново стана общински. По този начин днес всички български граждани имат достъп до плажа на нос „Чукалята“.