Сподели новината.

Бургаският общински съветник Константин Бачийски закри един от най-големите международни турнири в цяла България. Общественика награди победителите в надпреварата „Купа Черно Море 2019“, която се проведе в рамките на 7 дни в Несебър и бе с медийното партньорство на колегите от KotaSport.com. В спор за първите места в различните възрасти се впуснаха 110 отбора от 8 държави.

Името на Константин Бачийски е популярно сред бургазлиите заради активности, които прави в полза на обществото, въпреки че самият той избягва пуличността и никога не е парадирал с това, което прави . Истината е, че общинският съветник развива куп инициативи в полза на обществото, което прави наистина безкористно.
Бачийски се е заел и с една тежка, но благородна задача – да спаси двата бургаски стадиона. Бъркотията около Лазур и Черноморец е огромна, но той отделя голяма част от времето си, за да защити обществения интерес в тези казуси и да помогне на бургаския спорт.

Той е редовен дарител на спортни клубове, болници и учебни заведения. Бачийски е може би единственият съветник, който дарява заплатата си изцяло в полза на здравеопазването на Бургас, като чинициатор на кампанията „Повече здраве за Бурас“. Работи без да получава и една стотинка от общинския бюджет.