Комерсиален ли е Станимир Стоилов?

0
80
344343436635635653653635
Сподели новината.

Станимир Стоилов се завърна в Левски! След 13 години и 3 месеца Мъри отново е в клуба на сърцето си. И даде нови поводи за мечти на изстрадалия „син“ фен.

Много бързо обаче знайни и незнайни „герои“ побързаха да коментират заплатата на най-добрия треньор в България. Да го обявят за комерсиален и меркантилен. Нека обаче да боравим с контретни факти…

Станимир Стоилов се завръща в една руина. В клуб, който е тотално разбит. Клуб, който е много под „кота нула“. Мъри е отново на „Герена“ само и единствено от любов към Левски! В четвъртък привечер той изведе за първа тренировка 7-8 футболисти, един от които доведен от самия него. И бе принуден да им обяснява елементарни неща по време на заниманието. Бъдете сигурни обаче – този отбор в най-кратки срокове ще добие разпознаваем облик, а тези, които сега се пънат да броят головете на Билал Бари, ще гледат в захлас попаденията на мароканеца!
Снимка 545165

Да се върнем обаче в годините назад. Станимир Стоилов бе канен няколко пъти да се завърне. И то когато над „Герена“ валеше златен дъжд. Той обаче отказа да го направи. Причините някой ден може да каже самият треньор.

Мъри бе желан за треньор от Иво Тонев. Тогава наставникът получи неустоимо предложение, което малко специалисти биха отказали. Той обаче го направи. Само ще припомним, че по това време в Левски имаше футболисти като Жоао Силва. Португалецът се разписваше срещу 21 хил. евро на месец.

Години по-късно Стоилов се оказа несбъднат блян и на Спас Русев. Бизнесменът бе готов да дава по 60 хил. евро месечно възнаграждение на 54-годишния треньор. Но и той получи „Не“. За справка – най-скъпоплатеният футболист тогава беше Габриел Обертан. Французинът получаваше по 150 хил. лева месечно.
Батков-младши: Мърито се хвърли да спасява фалиралия Левски от любов към клуба и за едни 30 бона месечна заплата!

Батков-младши: Мърито се хвърли да спасява фалиралия Левски от любов към клуба и за едни 30 бона месечна заплата!

Защити своя баща след снощната пресконференция на Стоилов

Мъри се завърна на „Герена“ в най-тежкия период в историята на клуба. Когато бъдещето на Левски е заложено на карта. Прибра се у дома само и единствено воден от любов. Дойде в София за разговори с Наско Сираков и Лъчезар Петров с готово „Да“ и с много желание за денонощна работа. В името на Левски!

Стрелите към Стоилов ще бъдат много и от всички страни. Всеки може да говори и пише каквото си поиска, но от фактите трудно може да избяга. А те говорят ясно комерсиален ли е Мъри…

 

Виктор Вутов – Топспорт