Сподели новината.

„Престанете със спекулациите, че въобще правителството има нещо общо за спечелването на тези проекти“. Това коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов след разразилия се скандал.

До напрежението се стигна, след като легендарната тенисистка Мануела Малеева написа във „Фейсбук“, че не е било нужно да се дават 6 милиона лева за спортни съоръжения за град с 14 хиляди души население, като освен това критикува модернизирането на обектите в града.

„Средствата – 5 549 801.99 лв., с които в Община Симитли бе извършен цялостен ремонт на футболния стадион и бе изградена многофункционалната спортна зала, бяха спечелени за реализацията на проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Тоест, и стадионът, и многофункционалната спортна зала, са реализирани със средства не от бюджета, не от правителството, а благодарение на възможностите, които ни дава членството на България в Европейския съюз“, обясни Апостол Апостолов пред simitli.info.

„По същия начин е реализиран и основният ремонт на училищния двор и физкултурния салон. Основният ремонт е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”.

За всички, които не знаят:

Процесът на подбор на проекти се базира на строга и точно регламентирана процедура за оценка.

Шансовете за успех при кандидатстване по евро програми се крият единствено и само в качеството на проекта. Това качество се измерва в броя точки, които ще получи проектното предложение. А за да се постигне качеството, е необходима усилена работа!

Зад всеки спечелен проект стои само и единствено труда на цялото население на Община Симитли и хората от общинска администрация, които са дали всичко от себе си проектът да бъде най-добрия, за да бъде избран сред останалите общини, които кандидатстват!

Апостол Апостолов,
Кмет на Община Симитли“, се казва още в писмото на Поли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук