Сподели новината.

Кметът на Русе Пенчо Милков разказа за лечението си от коронавирус.Припомняме, че на 6 юли беше съобщено, че то й е заразен и е в болница за лечение.

„Все още в болницата, в която влязох преди две седмици сам, с колата си, с две ранички и с недоумение от положителния тест. Още на следващия ден обаче нещата се влошиха. Имах двустранна пневмония, висока температура и задушаваща кашлица. След това ми включиха и кислород с тръбички в носа, за да се компенсира дишането“, сподели той в страницата си във Фейсбук.

Мога да кажа, че човещината на екипа на Белодробния диспансер в Русе ми помогна да премина това изпитание, не по-малко от професионализма им. Той изказа специални благодарности на лекарите, сестрите и санитарите, работещи на фона на собствените им тревоги и случващото се в страната.

„Днес пак видях децата си през прозореца. Нямам търпение след изписването да сме отново заедно на двора в селската ни къща, където изкарахме прекрасни мигове след края на извънредното положение. Слънце и детска глъчка на двора са най-доброто лечение“, завършва Милков.