Сподели новината.

Кметът Димитър Николов взе участие в Третия българо-руски форум на побратимените градове в град Варна. В него се включиха представители на 31 руски града. Сред участниците бе зам.-кметът на побратимения на Бургас Ярославъл – Елена Новик.

Домакини на форума са кметът на Варна Иван Портних, НСОРБ, Министерство на туризма на Република България, с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Официален гост на форума бе Министърът на туризма Николина Ангелкова.

Събитието е посветено на 140 години от установяване на дипломатически отношения между Република България и Руската федерация.

Основна цел на форума е развитие на партньорски отношения между българските и руските градове и на двустранните контакти в областта на туризма.

„Бургас има установени взаимоотношения с руски градове повече от 40 години. Това са Краснодар, Ярославъл, Вологда, Омск, Оренбург, Когалим. Сигурен съм, че партньорските ни отношения ще продължат да се развиват в сферата на културата и икономиката, защото работим по много съвместни проекти.“Това заяви по време на форума кметът на Бургас Димитър Николов.