Сподели новината.

На 05 октомври от 12,00 часа зад  паметника на Альоша, за десета поредна година клуб „Чанове“ организира своя „Есенен форум“ по повод рождения си ден – мероприятие, в което участие ще вземат групи от клуба от цялата страна и ще се проведе по следната програма:

–          11:00 часа – дефиле от Часовника (пред хотел „България“) до паметника на   Альоша

–          12:00 часа – концерт зад паметника на Альоша

Събитието няма състезателен характер, а има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.

Клуб по български народни танци „Чанове“ е създаден през 2005г. в гр. София от Милена и Костадин Господинови. За четиринадесет  години живот клуба се разраства и в момента е единствен в България представен в девет града – София, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Елин Пелин, а от месец май 2019 и в Ямбол.
Клуб „Чанове“ наброява над 2000 души в цялата страна. През април 2010г. стартирахме първото онлайн радио за фолклорна музика – „ЧАНОВЕ“. Вече тринадесет поредни години организираме и Семинар по български народни танци за желаещи от цялата страна.
В Бургас клуба съществува от 2009г. под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови и се радва на голям интерес. Началото бе положено октомври 2009г. в ОУ“Любен Каравелов“ в ж.к. „Възраждане“, където продължават и до днес. В момента репетиции се водят и на още три места – ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“(нов корпус) в ж.к. Лазур; ДГ „Звездица Зорница“ в ж.к. Зорница и СУ „Епископ Константин Преславски“ в ж.к. Славейков. Клубът взема активно участие в много от мероприятията на Община Бургас, подпомага различни благотворителни каузи, представя се отлично и в надигравания в цялата страна – Варна, Русе , Малко Търново, Пазарджик, Казанлък, Ягодово и много други.

 

Нови групи за начинаещи, които стартират през октомври:

Всички нови групи стартират в един и същи ден, в един и същи час на три места едновременно:

на 07.10.2019 /понеделник/ (непосредствено след рождения ни ден) – всеки понеделник и сряда от 18:30 до 19:30 часа

 

–          в ОУ“ Любен Каравелов“ в ж.к. „Възраждане“;

–          в СУ „Епископ Константин Преславски“ в ж.к. „Славейков“;

–          в ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“( нов корпус) в ж.к. „Лазур“.

 

Повече информация можете да откриете на нашия сайт – www.chanove.com.