Сподели новината.

Кипър представи поетапно отмяна на ограниченията за Covid-19 през следващия месец, включително съкратен комендантски час и възобновяване на всички училища през следващата седмица, съобщи „Та Неа“.

Строго двуседмично блокиране ограничи рекордно високия брой инфекции, въпреки че някои здравни служители искаха ограниченията да бъдат леко удължени.

Министърът на здравеопазването Константинос Йоануу каза на пресконференция, че основната цел на отмяната, която започва на 10 май, е „да повдигне настроението на обществеността след месеци на жертви“, без да се застрашава общественото здраве чрез премахване на всички ограничения едновременно. Той каза, че някои ограничения ще останат в сила поне до края на юни, когато властите се надяват да бъдат ваксинирани 60-65% от населението.

От следващата седмица хората вече няма да имат нужда да имат разрешение от текстови съобщения, за да напуснат дома. Ще има ограничение на капацитета в барове, ресторанти, молове и паркове, които постепенно ще се увеличават от 30% на 50% през следващите няколко седмици. Търговските магазини, спортните зали и фризьорските салони също ще бъдат отворени отново.

Предишна статияВеликобритания нанесе грозен удар на България
Следваща статияСкандална статия за българите в Германия