Сподели новината.

Запознайте се с Моргана Гигот и нейния съпруг. Женена двойка родом от град Нант, Франция. Гигот обича да живее далеч от оживения град, така че къщата в Сицилия им се сторила примамлива оферта.

Според изчисленията на двойката, къща в Сицилия, дори и с основен ремонт, ще струва няколко пъти по-малко от къща някъде във Франция. Следователно Гигот не се замислили дълго и сключили сделка, като станали едни от първите собственици на къща срещу 1 евро.
Къщата им се намира в Мусомели – комуна в Сицилия, чието население е малко над 11 хиляди. Мусомели е красив и автентичен град в дълбините на Сицилия.

Градът е богат на исторически паметници, центърът на града е с тесни улички, древни църкви – счита се за един от най-старите в Италия.

Най-интересната атракция на града е древният замък, той се намира само на няколко километра от центъра му.

Семейство Гихот са във възторг от града и неговите жители. Първо, Мусомели има удобно местоположение, и второ, най-красивите сицилиански места са наблизо. И важното е, че градът не е изолиран за разлика от други села. В него има всичко необходимо за комфортен живот.

;

Що се отнася до къщата, която двойката е взела, това е стара сграда с площ от 50 кв.м.
Мислехме, че къщата ще бъде много по-лоша. Къщата разполага с две стаи, малка кухня и тераса от около 15 кв. м. Повечето ремонти направихме сами, все пак отделихме малко за реставрация.

 

Двойката не посочва общата сума колко наистина излиза къщата за 1 евро. Те само отбелязват, че е много по-евтино от купуването на къща във Франция.

Нямаше проблеми и изненади с документите. Агенцията за недвижими имоти, която участва в този процес, ни помагаше на всеки етап.

Сега, след като ремонтът е почти завършен в къщата, плановете на двойката да направят този дом втори за семейството си.

Искаме да прекараме ваканциите си тук, да идваме тук за празниците.“ В бъдеще може би ще живеем тук като пенсионери. Но все още сме много млади, така че кой знае какво ще се случи по-нататък.