Касапин-алкохолик заклал брат си с ловджийски нож! Заплашил майка си с мотика: Ще ви ликвидирам!

0
82
noj
Сподели новината.

Окръжна прокуратура-Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, убил с нож брат си в с. Скалско. Това предаде прокуратурата.

Обвинението срещу И. А. е за това, че на 01.06.2018 г., около 17:30 часа, в кухненското помещение в къща в с. Скалско, община Дряново, област Габрово, умишлено умъртвил брат си М. А., използвайки хладно оръжие /нож тип ловджийски/, с което го пробол два пъти в лявата част на гръдния кош и един път в гърба, като причинил смъртта му – престъпление по чл.115 от НК.

Обвинен е и за това, че по същото време и място, се заканил на майка си А. А. с убийство /при убийството на брат си й заявил „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочвал към нея ножа, който държал, след убийството я попитал „Искаш ли и теб да наръгам?“ и замахнал към нея с мотика, без да я удря/ и това заканване е възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144 от НК.

Обвиняемият е безработен и живеел в дома на родителите си в с.Скалско. Извършвал касапски услуги в селото, злоупотребявал с алкохол, бил конфликтен, агресивен и към всички отправял закани, малтретирал физически и психически 80-годишната си майка. През април 2018 г., след като останал без работа, брат му М. А. се преместил да живее при близките си в с.Скалско. Бил трудолюбив, грижел се за майка си и се ползвал с уважение. Двамата братя избягвали крайна конфронтация помежду си, но отношенията им били напрегнати и често влизали в конфликт.

През деня на 01.06.2018 г., обвиняемият бил употребил алкохол. Вечерта двамата братята седнали на масата в кухнята и пиели ракия. Докато майката отсъствала от помещението, синовете й се скарали. Обвиняемият отишъл до стаята си и се върнал държейки ловджийски нож. Насочил се към брат си, замахнал и го промушил в гърба. Пострадалият клекнал, свил се и помолил за помощ, но обвиняемият отново го нападнал, като два пъти го промуши в лявата част на гърдите. Майката застанала помежду им, за да предпазва пострадалия, но тогава обвиняемият я ударил, насочил към нея ножът, попитал я „Искаш ли и теб да наръгам?“. Жената чула как пострадалият й син казва „аз вече си заминавам“, разпищяла се и излязла от къщата. Обвиняемият я последвал, като се заканил „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“ и я ударил.

По искане на прокуратурата А. А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

--------------------------