Начало главно-КАРЕ Карлово тържествува! Местните хора победиха в благородна кауза
689989898987

Карлово тържествува! Местните хора победиха в благородна кауза

400
0
Сподели новината.

Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Карлово няма да бъде закривано.

Това стана ясно след среща на кмета Емил Кабаиванов, управителя на болницата д-р Христо Пелов и шефа на Здравната каса Дечо Дечев, в присъствието на заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева.

Припомняме, вчера граждани излязоха но протест срещу съкращаването на 12 клинични пътеки на отделението, заради недостиг на анестезиолози.

Протестират за запазване на АГ отделението в Карлово

Протестират за запазване на АГ отделението в Карлово

В АГ-то се раждат годишно между 350 и 500 деца

Проблемът със спиране на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в полза на карловската болница, посочват от общината.

Подписано е споразумение между НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се гарантира, че подобни проблеми в общинските болници в бъдеще ще бъдат решавани положително и в полза на болниците.

Кметът на община Карлово благодари на управителя на НЗОК д-р Дечев за бързата реакция и разрешаването на случая в полза на жителите на карловската и съседните общини. Кметът Емил Кабаиванов, който вчера призова за адекватно финансиране от страна на държавата на общинските болници, определя днешното решение като справедливо.

Той благодари и на всички граждани, лекари и специалисти за активното участие във вчерашния протест, в резултат на който се е стигнало до днешното справедливо решение. Това показва за пореден път, че когато сме заедно и подкрепяме каузи в интерес на гражданите и обществото, се постигат положителни резултати.