Сподели новината.

Камерите на толсистемата ще снимат от днес за нарушители без винетки. Това каза по време на среща с Българско обединение на шофьорите проф. Олег Асенов, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и шеф на толуправлението. Чрез тях ще бъдат издавани електронни фишове, каза Асенов.

„Стационарните рамки за контрол, очите на тол системата, следят 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието кои са нарушителите. На базата на установяване на нарушенията, по електронен път в края на деня се издава документ, наречен електронен фиш“, обясни проф. Асенов.

Тол системата тръгва на 1 март, план Б няма, заяви още той. От пътната агенция представиха и възможностите за закупуване на маршрутна карта, която е предплатена услуга, позволяваща на шофьора да премине еднократно предварително заявен маршрут. За всяка посока обаче трябва да бъде въведена нова маршрутна карта. Т.е., ако един камион днес пътува 3 пъти от София до Перник, той 6 пъти трябва да попълни тази карта.

Започнало е монтиране на пътни знаци, които да обозначават толсистемата. „Знаците са налични, произведени са. Самият знак е приет със съответен нормативен документ, така че всички толсегменти ще бъдат обозначени съвсем правилно“, каза още Асенов, цитиран от „24 часа“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук