Как столичната „Топлофикация“ обясни необичайно високите сметки за март

0
921
Топлофикация
Сподели новината.

Абонати на столичната „Топлофикация“ са изненадани от високите си сметки за парно за март, който са скочили не само спрямо март миналата година, но и дори в сравнение със зимните месеци януари и февруари, предадоха БНТ и Би Ти Ви. Пред БНТ от дружеството обясняват, че не е коректно да се правят сравнения с предходните месеци, а с март миналата година.

Пред Би Ти Ви от „Топлофикация“ обявяват, че в цяла София потреблението на енергия за март е с 40% повече от отчетеното през март 2017 г. Уточнява се, че през миналия месец средната температура е била плюс 6 градуса, докато през март 2017-та, тя е била плюс 9 градуса.

От „Топлофикация“ и напомниха за увеличението на топлинната енергия с 23 % през април 2017-та, което също се е отразило на сметките през този сезон. Отговарящата за връзките с обществеността в дружеството Елизабет Павлова, допълва, пред БНТ, че когато бъдат отчетени уредите за дялово разпределение след няколко седмици и бъдат изготвени изравнителните сметки, хората ще имат реална представа какво са потребили и какво са платили.

--------------------------