понеделник, май 20, 2024

Как ще бъдат наказани виновниците за касапницата в Бургас?

Date:

Сподели новината.

След 7 месеца прокуратурата успя да внесе всички обвинения в съда срещу тримата сирийци, превозвали 47 мигранти с автобус, с който бяха убити двама полицейски служители в Бургас на 25 август 2022 г.

 

Районната прокуратура предаде на съд сирийските граждани О.А., А.А. и непълнолетния А.Д., но разбиращ значението на постъпките и ръководейки ги. Те са обвинени в различни престъпления, свързани с подпомагането на 47 бежанци от Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия.

 

О.А. е предаден на съд за четири отделни престъпления, като първото от тях е за подпомагане на мигрантите, превозвайки ги по опасен за техния живот начин. О.А. е управлявал автобуса без да е правоспособен и с висока скорост, като 47-те лица са били поставени между седалките на пода в автобуса. Престъплението е осъществено за времето от 24-25 август 2022 г. в област Бургас – на главен път Малко Търново – Бургас, както и в град Бургас. Престъплението е извършено в съучастие с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото престъпление.

 

Второто обвинение към О.А. е за това, че управлявал пътническия автобус, който не е бил регистриран по българския законов ред. Престъплението е извършено в съучастие с А.А., който също е привлечен като обвиняем за престъпното деяние.

 

О.А. е предаден на съд и за това, че е управлявал автобуса с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Съучастник отново е А.А., който също е привлечен към наказателна отговорност за престъплението.

 

Последното повдигнато обвинение към О.А. е за това, че при превозването на мигрантите е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си. Престъплението е осъществено на 25 август 2022 г. и е квалифицирано по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр.чл.23 ал.1 от НК.

 

Четирите престъпления са извършени при условията на реална съвкупност между тях, отчита прокуратурата.

 

Заседанието по делото е насрочено от Районен съд – Бургас за 19 април 2023 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Страшен въргал в бързия влак край Видин

Пътуващ в бързия влак от Видин до Курило мъж нападна...

Драматичен инцидент: Тираджийка висна от голяма височина над река, попадна в капан!

В интернет се появи видео от епична катастрофа на...

Тираджия лети като обезумял в село край Враца! Помете къща, дървета и стълбове

Тир е съборил пътен знак за пешеходна пътека, 3...

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...