Как Мехмед от Руен се превърна в ключов наркодилър

0
55
Image 11827468 500 0
Сподели новината.

Мехмед Мехмед от руенското село Ясеново бе докаран преди минути в съда за разглеждане на мярката му за неотклонение. Той е арестуван в района на КПП Босна с около 3 кг марихуана, предназначена за турския пазар. 28-годишният мъж трябвало да го закара до границата и там да го предаде на братовчед от Турция, съобщава „Флагман“.

Мехмед разкри пред съда цялата схема и защо останал „принуден“ да влезе в нея.

 

Дълги години той е живял в Германия. Прибрал се преди около две седмици за погребението на баща си. Тялото му е трябвало да бъде транспортирано от Норвегия до село Ясеново. Всички разходи по превоза и погребението е поел Мехмед и останал без пукната стотинка. Негов роднина забелязал затрудненото положение на 28-годишния мъж и му предложил бързи пари, стана ясно в съдебната зала. Отишъл до София, където са му предали 3 кг марихуана, наел кола и потеглил към Малко Търново и Турция.

„Имах нужда от пари и затова се съгласих, много съжалявам“, каза Мехмед пред съдебния състав, председателстван от съдия Георги Пепеляшев. Той помоли да бъде освободен, за да може да гледа болната си баба. Тя била съсипана и на легло след смъртта на сина си. Мехмед нямал намерение да заминава за Германия, щял да се установи тук. Купил си дърводелски машини и имал намерение да отвори дърводелски цех в родното си село.

Служебният адвокат на обвиняемия Тодор Савов обясни, че клиентът му е бил само куриер. А вечерта преди да тръгне от София се събрал с приятели и са употребили наркотици, затова пробата му била положителна при проверката на КПП-Босна. Той има и обвинение за шофиране след употреба на наркотични вещества, чиято мярка ще се гледа утре в Районния съд в Малко Търново.

Адвокатът уточни, че Мехмед е съдействал на разследващите, разкрил всички имена, замесени в наркосхемата. Именно заради това той поиска по-лека мярка за обвиняемия. А след приключването на разследването сме готови да сключим споразумение с прокуратурата, каза адв. Славов.

Прокурор Андрей Червеняков настоя Мехмед да остане за постоянно в ареста и Бургаският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

--------------------------