Сподели новината.

Гърция  ще разчита основно на вътрешен туризъм това лято. Властите не изключват и изместването на традиционни пазари като Великобритания, Германия и Франция с туристи от Централна и Източна Европа. Преди дни министърът на туризма Харис Теохарис обяви, че страната обмисля да въведе „здравен сертификат“ – всеки европеец, който влиза в страната, трябва да докаже резултатите си от изследване на COVID-19.

Атина готви заедно с европейски представители нови правила как да се пътува тази година при „специфични нови правила“. Гърция настоява те да са общи за страните от ЕС и а важат както за хотели, така и за плажове, басейни, автобуси, дори за начина, по който ще е възможна закуската в хотелите.

Промяната в авиацията вече бе спомената в предишни седмици – без средни седалки. Според „Гардиън“ на европейско ниво ще бъдат обсъдени още варианти – като мерене на температурата и кръвни тестове преди полети.

Ако топлото време все пак е спирачка пред вируса, както още се надяват епидемиолози, и юлската част от сезона може да бъде спасена, смята Теохарис.