Начало Любопитно Как да впечатлим партньора на първа среща
liubov more

Как да впечатлим партньора на първа среща

15
0
Сподели новината.

Поговорката гласи, че по дрехите посрещат, по ума изпращат. А също, че първото впечатление е най-важно.

Според австралийката Ивон Алън, собственичка на консултантска фирма за запознанства в Мелбърн, външният вид най-напред хваща окото. Но поведението на първата среща е това, което ще накара партньора да ви покани пак.

Професионалната сватовница твърди, че има трикове, които със сигурност ще ви доведат поне до второ рандеву. Тя разкрива осем прости начина да впечатлите дамата или кавалера и те да поискат да ви видят отново.

1. Изслушвайте

внимателно

Казват, че неслучайно имаме две уши и една уста. Да слушаме повече, да говорим премерено и да не отприщваме порой от думи във формата на безкраен монолог, е особено важно при запознанство.

И двамата участници в срещата трябва да почувстват, че могат да изразят себе си свободно, но и да предразположат другия да направи същото. А това става чрез внимателно изслушване на партньора, което ще повиши интереса му към вас. 

2. Повтаряйте

името

Според специалистката по запознанства да се произнася името на другия в подходящи за това моменти, е отлична тактика при първа среща. “Бъдете учтиви и назовавайте често по име новия си познат – така той ще се почувства приет и оценен”, казва Ивон Алън.

Освен това ще насочите вниманието му към диалога и ще внесете интимност, без да прекалявате.

3. Балансиран

и лек разговор

На първа среща трябва да се внимава какви теми се подхващат и по какъв начин. Деликатни въпроси около личния живот и минали връзки са подводни камъни и любопитството за тях ще изглежда като разпит.

Добре е разговорът да се върти около хобитата и интересите, за да разберете пасвате ли си във вкусовете и как да се забавлявате при следваща среща.

“Мъжете, целящи да впечатлят, трябва да внимават с прекалената самоувереност, чувството за превъзходство и снизходителността. Да не се фиксират върху собствената си личност. Ако искате да направите добро впечатление, разпитвайте дамите за тях самите, за да покажете, че ви интересуват”, казва консултантката.

4. Не се

оплаквайте

и избягвайте

конфликти

Поддържането на положителен, ведър тон при запознанство е от решаващо значение, за да ви оценят като забавен човек, с когото си струва да бъдеш. Да разказвате за проблеми и за това как сте прекарали деня, може да е приятно за вас, но отегчително за партньора, който едва ви познава.

“На първа среща говорете честно за себе си и живота си и изберете теми, около които може да се завърже разговор. Някои въпроси като религия, политика, глобални проблеми е по-добре да се оставят за по-нататък”, казва г-жа Алън.

5. Нека

партньорът

се почувства

специален

Поведението при запознанство, разбира се, цели да създадете добро впечатление на отсрещния. Един от начините е да му посветите цялото си внимание. “Правете комплименти, не се разсейвайте със странични неща, включително мобилния телефон – сложете го настрана или го изключете.

6. Облечете се

подходящо

за срещата

Когато отивате на първа среща, трябва да облечете нещо удобно, представително и подходящо за мястото и времето на събитието. Не отивайте на кафе с вечерна рокля или на скъп ресторант с джинси и развлечен пуловер.

Добре е да личи, че сте положили усилия да се докарате. Ако сте жена, идваща от работа, добавете малко блясък, като облечете по-секси блуза, сложите обеци, колие и пуснете косата си.

7. Планирайте

срещата и не се

стресирайте

Подгответе се предварително за първата среща, за да избегнете напрежението и гафовете. Ако ще сте в ресторант, запазете отрано маса. В случай че разговорът стане напрегнат, не избухвайте и разрешете мирно конфликта.

Ако нещата не тръгнат по план, не бива да се гневите, разочаровате и обезсърчавате. Намерете други решения, сменете темата.

Способността ви да се владеете и да се справите с напрежението е много важна за първото впечатление на среща с цел сватосване.

8. Не забравяйте

да се забавлявате

Сред всички аспекти, които ще впечатлят трайно партньора и ще гарантират успех на първата среща, е да покажете, че си прекарвате добре.

“Отпуснете се и се забавлявайте. Опитайте се да опознаете другия и му позволете да опознае вас. Приятното прекарване е гаранция, че тази връзка има бъдеще”, обобщава Ивон Алън.

ИЗТОЧНИК"24 часа"
Предишна статияБРАВО! Великотърновка на 16 г. обяви на търг косата си, за да помогне на учителка
Следваща статияЕто кога ще е новият пик на кораонавируса у нас!