С решение на Върховния касационен съд (ВКС) от 24.11.2022 г. влезе в сила ефективна присъда от четири години и осем месеца срещу старши матрос Ж.Ж. Той бе обвинен престъпления против личността на две жени, едната от които е малолетната му дъщеря, информират от прокуратурата.

Също така на обвиняемият е наложена глоба в размер на 1000 лв. Престъпленията са извършени в периода февруари 2018 г. – април 2019 г. в Сливен.

Ж.Ж. бе признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали, многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него, за блудство с малолетно лице и изнасилване на чужда гражданка.

Подсъдимият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста. В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано – през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева. 

В затвора го очаква най-вероятно интересно посрещане. Влезлите с подобни присъди обикновено биват малтретирани сексуално от другите затворници, които проявяват нетърпимост и омраза към тях.