вторник, април 23, 2024

Извадиха две чудовища от водата край Павликени

Date:

Сподели новината.

Юни месец донесе огромна слука на двама въдичари от Павликенско. Те обогатиха личната си колекция с трофейни риби с внушителни размери. На кукичките се закачили бели амури, които били и основната цел на ентусиастите.

Късметът първо се усмихнал на 39-годишния лесничей Тихомир Куев от Вишовград. Той хванал трофей с тегло 27 кг и дължина 114 см. Негов помагач с кепа бил Румен Цачев от Павликени. Въдичарят се натъкнат на огромната риба в района на полуострова срещу стената. Двамата приятели замятали в плитък участък с около 3 метра дълбочина с дънни въдици от брега, съобщава “Борба”.

 

Пет дни по-късно, на 20 юни, към 9 сутринта, слуката споходила и на Румен Цачев, който вдигнал летвата още по-високо с амур 31 кг и 123 см. Ловил е на същото място, само че този път свидетел на улова станал друг ентусиаст – Ангел Йорданов от Павликени.

И двамата майстори идват на язовира специално за едри амури, понеже знаят, че рибите излизат там да пасат от водораслите в плитчината. Печелившата въдица и в двата случая е била заредена с царевичка с повдигач, „на косъм“, влакно 0,35 мм монофил и кука N 2.

Това са лични рекорди за Тихомир и Румен, макар че досега имат в актива си доста едри амури от този язовир. Двамата рибари споделят, че най-често идват на яз. „Ал. Стамболийски“, понеже е близо до домовете им, а и държи трофеи. Те обикновено играят вабанк: залагат само за едри риби – шарани и амури.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Голям скандал в болница във Видин

Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи...

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К....