Излагация и срам за трима нашенци в Кипър

0
84
374cb294803b0023fed460c80ebbf409
Сподели новината.

Грабеж на възрастна жена и четири кражби в домове и предприятия в по-широкия район на Акротири и Малеме в Ханя, са извършени от трима българи, според направеното разследване от гръцката полиция, пише newsbg.eu.

Както стана ясно от събраните по време на предварителното разследване доказателства, тримата българи на 34, 30 и 22 години са ограбили  възрастна жена, от чиято къща в местността Кунупидиана са задигнали 1000 евро.

 

В същото време в периода от 16 декември до 2 януари те са извършили четири взломни кражби и са задигнали пари, бижута, електронни устройства, професионална техника, хранителни стоки и алкохолни напитки на обща стойност над 9000 евро.

При извършените огледи в жилищата и в автомобилите им са открити пушка, два ножа и 11 патрона. Освен това са иззети голямо количество бижута, злато, ценности и различни предмети, част от които разпознати от собствениците им.

Срещу тримата чужденци е образувана преписка за грабеж и нарушения на закона за притежаване на оръжия от прокуратурата в Ханя в събота сутринта.

Днес ще бъдат разпитани от следовател.

--------------------------