петък, април 12, 2024

Изкуствен интелект на Google: Великобритания може да „престане да съществува“ във всеки момент

Date:

Сподели новината.

Въз основа на тревожни прогнози на изкуствения интелект на Google – Bard, Обединеното кралство може да „престане да съществува“  във всеки момент. Този AI чатбот привлече вниманието на изследователите, като предсказа възможните сценарии за унищожаването на Обединеното кралство, пише в. “Дейли Стар”.  

В продължение на десетилетия експертите се опитват да предскажат сценарии за края на света, но този път въпросът беше за съдбата на Великобритания, а отговорът, получен от Google Bard, беше ужасяващ. 

 

Според AI има три потенциални начина за унищожаване на Великобритания.

Сблъсък на астероид

Бард предупреди, че падането на огромен астероид, способен да унищожи Обединеното кралство, макар и рядко, е възможно събитие. Подобно катастрофално въздействие вероятно би причинило глобално измиране, засягащо не само Обединеното кралство, но и много други страни.

Супер изригване на вулкан

Изригването на супервулкан, което е много по-мощно от нормалните вулканични изригвания, също е в списъка на потенциалните заплахи. Последното супервулканично изригване на Земята е било преди около 73 000 години и въпреки че подобни събития са рядкост, те могат да причинят опустошителни последици.

Глобално покачване на морското равнище

Покачването на морското равнище е по-постепенна, но реална заплаха. Прогнозите показват, че морското равнище може да се повиши с до един метър до края на века, потенциално наводнявайки ниско разположените райони на Обединеното кралство. Този процес, макар и по-бавен, крие сериозни опасности.

Изкуственият интелект на Google Бард също отбеляза, че тези заплахи могат да се материализират „по всяко време“, но тяхната рядкост прави точните прогнози невъзможни. Подобни бедствия, ако се случат, ще имат сериозни последици за икономиката, политиката, обществото и културата.

Бард също се обърна към възможните политически фактори, като посочи независимостта на Шотландия или обединението на Ирландия като потенциални източници на унищожението на Великобритания.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пак се прочухме: Спипаха нашенци в Бавария със злато за милиони

Двама български граждани са задържани в Германия заради контрабанда...

Българи извършиха смайваща кражба в Англия

Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи...

Испания се отказва от “златните визи”

Испания ще премахне програмата за т. нар. "златни визи",...

Зaщo Гepмaния cĸopo мoжe дa нe e иĸoнoмичecĸa cилa №1 в Eвpoпa

Cвиĸнaли cмe дa миcлим зa Гepмaния ĸaтo зa нaй-дoбpe...