Сподели новината.

Инвестиции за над 80 милиона лева ще доведат до изграждането на три нови заводи на територията на град Ямбол.
„Баумит България“ ще изгради втората си производствена база в страната – завод за строителни смеси, в Ямбол. Първата и единствена досега база на компанията е в Елин Пелин. Инвестицията ще е за над 15 милиона лева. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общински съвет-Ямбол, който даде предварително съгласие за продажба на два терена, частна общинска собственост, по Закона за насърчаване на инвестициите и правилника за неговото прилагане. „Баумит България“ са подали инвестиционното си предложение в община Ямбол. Терените са били уточнени между двете страни след дълга преценка. Фирмата е с 30-40 % пазарен дял от продуктите за строителство в България.
Очаква се през лятото да започне изграждането на голяма база за производство на бетон, и строителнни материали . Тя ще се намира в югозападната част на града, по пътя да село Бояджик.
Инвестиционно намерение има и за изграждане на завод за производство на пластмасови чаши, чинии и други посолия. Той също ще бъде в покрайнините на града.
Наскоро врати отвори пък голяма база на веригата Лидл, която се намира до село Кабиле. С новите инвестиции се очаква пазарът на труда да се раздвижи и да се повишат още заплатите в региона.
От японския производител Язаки, който има голям завод край Ямбол, вече обявиха, че през тази година заплатите ще бъдат вдигнати с около 20 процента.