Изчезна дилър от страховитата ММА наркобанда на Илко и Карчо

0
2153
153573583161324
Сподели новината.

Дилър от страховитата бургаска ММА “банда на Илко и Карчо” изчезна безследно! В края на март Радослав Пехливанов се признал за виновен и сключил сделка със спецпрокуратурата, като се отървал само с една година условно с 4-годишен изпитателен срок. Заедно с него споразумения сключват още шестима от групата – Георги Карчев-Карчо, Димитър Киров, Георги Иванов, Филип Чорио, Теодор Бангеев и Николай Сребров. Те признават, че са участвали в организирана банда за наркоразпространение, действала от октомври 2016 г. до 10 юни 2017 г., когато са арестите. По данни на антимафиоти лидери са Илко и Карчо, а дилърите се снабдявали с марихуана от Филип Чорио, в чийто дом е открита цяла оранжерия.

Обвинението не сочи бос на организацията, но обявява, че участниците са извършвали широк спектър от престъпления, налагали са монопол при производството и разпространението на наркотици по жесток и свиреп начин, вземайки пример от известната американска банда МS 13, чието мото е “Убивай, изнасилвай, контролирай”. Свидетел разкрива, че дилърите са копирали методите на “бандата на Рижите” и са се учили от тях. Действали са брутално и понякога са пребивали показно случайни лица в заведения, за да покажат мощ, твърдят разследващите, цитирани от “България днес”.

На подсъдимата скамейка остават Илко Паскалев и Станчо Христов с надежда да бъдат оправдани в процес по общия ред. След като се споразумяват за ниски наказания, дилърите остават като свидетели по делото срещу двамата си авери. Като такъв вчера трябваше да се яви в спецсъда Радослав Пехливанов. От справка, докладвана от съдия Андон Миталов, стана ясно, че Пехливанов се е изпарил яко дим и е обявен за издирване. Според запознати с материалите по делото той се дири по линия установяване на адрес, за да се появи да даде показания, каквато е процедурата.

Процеса отсвири и друг важен свидетел – Йордан Николов. В предишно заседание той не познал подписа си под протокола за разпит. Това наложило изготвяне на експертиза. В съдебната зала се появи експертът Юри Минев, който трябваше да вземе почерков материал от свидетеля, но се оказа, че се разкарвал напразно. За Николов постъпила справка от МВР, с която ченгетата уточняват, че той има два адреса, и дават номера на мобилния му телефон.

От многото призовани свидетели по делото срещу Илко и Станчо в съдебната зала се появи само 21-годишната Йоана Шкодрова. Симпатичната девойка разказа за познанството си с осъдения Димитър Киров. Познавали се от тийнейджъри и били в една компания от 15 души. Събирали се около блоковете в бургаския кв. “Славейков”, за да си говорят “за живота”. Случвало се е Йоана да праща приятели до Киров, за да купят трева, като предполагала, че той се е препитавал като дилър.

“И какво е чувството, след като пушиш марихуана?”, поинтересува се съдия Миталов. “Зле си, отпаднал”, отвърна му момичето. “Не му ли идва силата на човек”, учуди се магистратът. Разпитът продължи около образованието на свидетелката. Тя уточни, че е завършила Търговската гимназия, има средно образование. След това записала висше, но прекъснала, а в момента е безработна. “Не може ли да си подновите образованието? Направете го, не е лошо”, даде бащински съвет съдията на свидетелката. Тя обеща да направи такива постъпки.

Бой в дискотека

Илко Паскалев, който се пържи на подсъдимата скамейка за участието в наркобандата на ММА-ците, попадна зад решетките заради бой в дискотека. Екшънът се случва в бургаското заведение “Дежа Вю”, а за ареста на Илко се разбира в деня, когато аверите му сключват споразумения през април т.г. Според очевидци Илко е закопчан с още трима заради нападение над охранител.

--------------------------