Иво Ивков посочи кой иска да купи Левски

0
83
0afac9571c42763d820073484ca76440
Сподели новината.

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков коментира в студио „Дерби“ информациите за интереса на сръбския милиардер Драган Шолак към акциите на клуба и проекта „Левски на левскарите“. Юристът взе отношения и по селекцията, както и по темата за създаването на втори отбор на „сините“.

 

„Нямам опасения, защото познавам от самото начало работата по проекта „Левски на левскарите“. Заедно с генералния спонсор, участието на феновете помогна най-много на клуба. Това даваше опора както на мен, така и на Мъри. Кампанията „Левски е вечен“ донесе много приходи, които помогнаха за погасяване на някои финансови задължения. Можехме много повече да развием маркетингово клуба. Ние не използваме както трябва приложението. Ще изисквам много от колегите в тези ресори. Всеки фен, когато плати вноса си в „Левски на левскарите“, трябва да има глас при това, накъде да върви клубът“.

„Да чертаем апокалипсис, вместо да подкрепим проекта, е глупаво. Хората и така си купуват членски карти, купуват от магазина. Има предвидени механизми всички членове на сдружението дори да не бъдат на срещата, да могат да изразят мнението си. Сега може да разширим клубния магазин, защото се пука по шевовете. Юли месец ще пуснем новите екипи и вярвам, че ще има изключителен интерес. Другите проекти, дори да има интерес, трябва да водим преговори с месеци“, заяви Ивков.

„Има раздвижване по въпроса за потенциални инвеститори, но аз пряко нямах възможност да се занимавам с този въпрос. Има интерес, пристигнаха и пратеници на съответната компания. Дойдоха на мача за Купата, разгледаха стадиона. Те трябва паралелно с „Левски на левскарите“ да влязат в клуба. До момента обаче няма реални преговори с тази компания. Клубът може още повече да се развие и това ще е една от задачите ми за в бъдеще – да се възползваме от резултатите на терена и любовта на публиката“.

„Нещата със стадиона не са стигнали доникъде. Там трябва стратегически инвеститор. Ние задължително трябва да изградим козирка, за да не загубим това, което имаме. Това е било една калпава работа в големи мащаби. Относно държавата – заявили сме нашите приоритети. Не мога да се похваля, че имаме нито положителни, нито отрицателни индикации на нашите стремежи. В момента клубът не може да финансира козирка на сектор „А“. Държавата трябва да помогне задължително на Левски и на останалите клубове. На някои вече помогна, но е срамно, че още не е помогнала на Левски. Това, че е имало други собственици преди, не го броя като помощ от държавата“, допълни изпълнителният директор на Левски.

„Ако няма добри оферти, Здравко Димитров и Димитър Костадинов ще останат в Левски. Ние подаръци повече няма да правим. В случая ние трябва да покажем ясна позиция и нулева толерантност, за да дадем пример на младите момчета. Няма как да поемем по друг път, докато клубът е под ръководството на Станимир Стоилов“.

„Футболистите не са стока, трябва да се взима предвид тяхното мнение, възможностите им, цената им. На други, на които виждаме, че трудно можем да разчитаме дългосрочно, също трябва да направим анализ. Станимир Стоилов решава с кого да се раздели и кого да вземе. С Мъри си говорихме, че около 3-4 футболисти ще привлечем евентуално. Ще вземем само такива, които той е проучил и имат качества и манталитет за сегашния Левски. Двама вече са факт, друг ще бъде факт, когато го видите с мен и синята фланелка. Желанието на треньора е да има още двама“, коментира синът на клубната легенда Кирил Ивков.

„Все още предложенията ни за втория отбор са глас в пустиня. Най-вероятно няма да стане за началото на новия сезон. Няма готовност да започне и затова ще остане в обозримото бъдеще. Треньор на отбора ще бъде Елин Топузаков. Не, че ние не искаме, просто още няма готовност. Подготовката на първия отбор ще бъде тук в България. Тя ще бъде по-специфична. Ще бъде в Боровец. След нея се надяваме да имаме още по-боеспособен и класен отбор“.

„За мен в момента темата с телевизионните права не е била приоритет. Тя обаче трябва да е такъв. Левски спонсорира цялата ни група, защото интересът към него е най-голям. Не съм оптимист в това отношение, че ще успеем скоро. Имаме накъде да развием сайта и каналите ни. С оглед потенциала на клуба, няма да спрем да го развиваме. Ще изискам от маркетинг специалистите, от хората от Левски TV още работа, но за момента те са най-добрите в България. Ще подобряваме и приложението, ако трябва да има нещо платено, но да има нещо ново, което да им е интересно. Трябва да можем да отговорим на очакванията на хората“, обясни Иво Ивков.

--------------------------