сряда, април 17, 2024

Истинска катастрофа идва към Острова

Date:

Сподели новината.

Енергийната консултантска компания Cornwall Insight каза, че таваните на цените за средното домакинство на Острова може да се повишат с £360 повече през януари, отколкото се смяташе досега. За това пише The Daily Mail.

Експерти твърдят, че сметките може да се повишат от днешните рекордни £1971 до £3245 през октомври и след това отново до £3364 в началото на следващата година.

 

Анализаторите казват, че енергийният пазар става все по-нестабилен на фона на несигурността относно газа, който Русия доставя на Европа, докато скорошните стачки на норвежките газови работници също повишиха цените на едро.

В същото време покачването на цените няма да бъде компенсирано от помощта, предоставена от правителството на кралството на домакинствата, което според изданието, позовавайки се на експерти, може да доведе до бедност милиони британци.

„В крайна сметка тези разходи ще паднат върху потребителите. В настоящия момент потребителите на енергия са изправени пред перспективата за зима, която ще бъде много скъпа.

Семействата вече се борят с растящите цени на храните и горивата, след като инфлацията скочи до колосалните 9,1 процента през май и се очаква да нарасне до 11 процента по-късно тази година.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Брутално зверство в Германия: Баща инжектира детето си с живак за наказание

Баща инжектира живак в краката на едногодишната си дъщеря, за...

Касапница в училище в Австрия! 13-г. нападна съученик с ножица в главата

Кървава драма се разигра след часовете в училище. 13-годишен...

Пак се прочухме: Спипаха нашенци в Бавария със злато за милиони

Двама български граждани са задържани в Германия заради контрабанда...

Българи извършиха смайваща кражба в Англия

Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи...