Сподели новината.

София е голям град, пълен догоре с улички, булеварди и квартали. Не е тайна за никого, че всяка една част на нашата прелестна столица, има двоите почитатели и хейтъри. Истината е, че най-привлекателният жилищен комплекс е само един и той се казва Младост! За квартала, роден през социализма и цъфнал през капитализма, написах с любов тези 5 негови характеристики:

Цариградско шосе
Най-дългият булевард в историята на София минава не къде да е, а именно през жк. Младост. В случай, че не си запознат, ще ти кажа, че Цариградско е топла връзка, която ще те отведе от идеалния център до А. Малинов, съответно- и до Витоша. Ако живееш в Люлин и мислиш Младост за краен квартал, то ще ти припомня, че младостчаните имаме по-европейска инфраструктура от твоята!

Няма селяни
Или поне не и бедни! Нашите имоти са толкова скъпи, че само елитни провинциалисти могат да си позволят да живеят в тях. Статистика сочи, че 80% от младите семейства, които биха дали всичко целият свят да разбере, че са от Младост, всъщност не са бедни! Те имат възможности, просто не умствени. Характерно за тях е, че обичат да се отнасят към панелките си ново строителство все едно са цели градове, а ако си позволиш да си от простолюдието и да закъснееш със таксата за входа, ще ти нарежат гумите на колата! Добре е да знаеш и, че ако пуснеш музика в часовете между понеделник и неделя, бебето им ще ревне. То е хлабаво, разглезено и… неваксинирано, затова внимавай да не му стане нещо, защото ще те съдят.

Първият мол в България!
Квартал, в който нашите баби са ходили на шопинг по модерния начин, не може да бъде заличен. Най-старият РУМ в София все още си седи, очукан от времето, също като старите портрети на Тодор Живков. Това обаче не пречи да го държим- което си е най-хубаво, си е най-хубаво и се пази за спомен. Бузлуджа sh*t!

Реклама

1, 2, 3… 3 ресторанти на МакДоналдс
Два от които един до друг, ресторантите често стават сборен пункт на всички млади живущи в района. Мине ли 12 часа, нощните птици на квартала често минават да хапнат по нещо след тежка вечер. Не ме разбирайте погрешно, не е там работата. Два МакДоналдса в повече са нищо за нашите високи стандарти, не е това въпроса, въпроса е, че имаме повече от Дружба и Люлин- те имат 0!

5. Никой, който познавам не е бил обиран!
Никой не е крадец! Чувството на сигурност е нещо заменимо, което е поредна причина младите семейства с бебета, които не ядат месо да се избиват да живеят тук! Единствените обирджии тук в Младост, всъщност са брокерите и магазинчетата за китайски калъфчета на пътеките. Единствена заплаха за личните ни притежания са дрогираните ултраси- Люлинчани, които под въздействието на психотропни вещества са попаднали случайно в квартала-бижу. Скъпи Люлин, нашите дрогирани Ултраси са много по-културни и забавни от вашите!

Симеон Петков/sofialive.bg