петък, април 12, 2024

Испания пламна отново

Date:

Сподели новината.

29 535 са новозаразените с COVID-19 в Испания за последните 24 часа. Починалите са 28 души. Натрупаната честотата продължава да нараства, макар и с по-малки темпове, като средната за страната е 659 случая на 100 000 жители. 

В същото време повече от 25 милиона или 52.8 % от населението на страната вече е напълно ваксинирано, а близо 63 % са с една доза.

Всички автономни региони вече са с лоши показатели. Във възрастовата група от 20 до 29 години, 14 региона са с над 1 000 случая на 100 000 жители, а в Каталуния, Астурия, Навара и Кастиля и Леон надхвърлят 3 000.

Заетостта в интензивните отделения е средна за страната- 12.92 %, по-голяма е за Кантабрия, Балеарските острови, Кастиля и Леон и Мелийя, а в Каталуния е вече близо 38 на 100.

 

В опит да ограничи бързото разпространение на Делта варианта на коронавируса почти всички автономни общности въведоха по-строги ограничителни мерки, а някой от тях искат да върнат и задължителното носене на маски на открито.

За да се улесни откриването на заразата централното правителство разреши продажбата на бързи антигенни тестове в аптеките и ускорява ваксинацията сред младите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пак се прочухме: Спипаха нашенци в Бавария със злато за милиони

Двама български граждани са задържани в Германия заради контрабанда...

Българи извършиха смайваща кражба в Англия

Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи...

Испания се отказва от “златните визи”

Испания ще премахне програмата за т. нар. "златни визи",...

Зaщo Гepмaния cĸopo мoжe дa нe e иĸoнoмичecĸa cилa №1 в Eвpoпa

Cвиĸнaли cмe дa миcлим зa Гepмaния ĸaтo зa нaй-дoбpe...