Испания отново се разтресе

0
211
53084026 401
Сподели новината.

Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус държави, премина прага от три милиона заразени, предаде ДПА.

Но има и добра новина за 47-те милиона граждани на популярната туристическа дестинация: броят на новите случаи на 100 000 души население в рамките на седемдневен период стабилно намалява от януари насам на фона на строгите ограничения за придвижване и събирания.

Броят на потвърдените инфекции нарасна с 16 402 през последните 24 часа, съобщи във вторник министерството на здравеопазването.

 

Само САЩ, Индия, Бразилия, Великобритания, Русия и Франция са съобщили за по-голям брой заразени с COVID-19 от Испания.

През последните 24 часа испанските здравни власти са регистрирали и 766 смъртни случая, свързани с коронавируса, което е най-високият брой от април. Общо над 63 000 испанци са починали с коронавирусна инфекция.

За да ограничи разпространението на вируса, във вторник Испания удължи до 2 март ограниченията за влизане в страната от рисковите държави Великобритания, Южна Африка и Бразилия. Причината е увеличение на случаите с потенциално по-заразните разновидности на новия коронавирус в тези страни.

--------------------------