Сподели новината.

Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста. Решението взе състав на Специализирания наказателен съд, който прие искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

В началото на май стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като „разбиване на империята „Карнобат“.

Иван Гешев коментира, че в ДФ Земеделие им е трябвало доста време да осъзнаят грешката си

Прокуратурата настоява, че най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е обективна, тъй като обвиняемият е виновен за всяко едно от предявените му деяния.

В аргументите си от държавното обвинения посочиха, че всеки от обвиняемите на една и съща дата – декември 2016 г. са подали едновременно документи и са кандидатствали за поста изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. Обвиняемите обаче представили грешни сведения, че са еднолични търговци.

Защитата на обвиняемия не се съгласи с доводите, изложени от прокуратурата с аргумент, че не е налице нито едно обосновано предположение, посочено от държавното обвинение.