Сподели новината.

Британският премиер Борис Джонсън каза на британците да работят от вкъщи, където е възможно, и нареди баровете и ресторантите да се затворят по-рано, за да се справят с бързо разпространяващата се втора вълна на COVID-19. Налагат се нови ограничения вероятно за шест месеца, съобщава „Ройтерс“.

След предупреждения от учени, че смъртните случаи могат да скочат без спешни действия, Джонсън се спря от поредната пълна блокада, както направи през март, но предупреди, че могат да се предприемат допълнителни мерки, ако болестта не бъде спряна.

„Запазваме си правото да използваме по-голяма „огнева мощ“ със значително по-големи ограничения„, каза той пред парламента след спешни срещи с министри.

Само седмици след като призова хората да започнат да се връщат на работните си места, Джонсън посъветва служителите в офиси да останат вкъщи, ако могат. Той нареди всички кръчми, барове, ресторанти и други обекти свързани с хотелиерство да бъдат затворени в 22 часа от четвъртък с разрешено само обслужване на маса.

Съжалявам, че това ще навреди на много фирми, които тъкмо започнаха да се изправят на крака“, каза той.