Хванаха в страшна издънка ловец край Враца

0
88
991 ratio lovec
Сподели новината.

Спипаха ловджия в нарушение във Врачанско, съобщиха от МВР в областния град.

В 11.35 часа в неделя районното управление на Мездра е получено съобщение от инспектор към Изпълнителна агенция по горите. Той съобщил, че при проверка в землището на село Руска Бела са установени нарушения по Закона за лова.

 

Екип на районното управление в Мездра е посетил мястото и е установил, че ловец от село Бели извор незаконно отстрелял заек. При контрола е станало ясно, че ловец от Бяла Слатина практикува без заварени ловни документи за 2023 г.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.237 ал.2 от НК.

Името на сгафилия авджия е Васил Русинов. 34-годишният мъж, който е от от Бели извор, работи в софийска фирма във Враца, която се занимава с ремонта на язовирите, пише BulNews.

Васил излязъл на лов за вреден дивеч със свои колеги вчера, до мездренското село Руска Бела. Около 10.30 часа, докато се оглеждали за хищници, в загъстена местност Васил видял силует, който според него приличал на чакал и възпроизвел изстрел. След него животното паднало мъртво. Когато 34-годишният мъж се приближил, учуден установил, че е убил заек, а не чакал.

„От 10 години съм ловец и за първи път ми се случва да объркам животно. Винаги съм бил с изрядни документи и съм спазвал закона. Никога преди не ми се е случвало подобно нещо, но съм готов да понеса последствията“, заяви пред медията ни Васил.
По случая вече е образувано досъдебно производство.

--------------------------