Сподели новината.

Измамници пращат хора на работа в Германия, получават си комисионните и после изчезват. Това съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на потърпевш гурбетчия от Родопите.

„Посредниците публикуват обява и после вземат суми от рода на 500-700 евро, за да назначат съответния човек на работа. Но се оказва, че или работата не съществува, или условията не са същите, а с много по-малко заплата и много повече часове труд.

Измамата се осъществява лесно, понеже се търсят „клиенти“ и в популярната фейсбук група за работа в Германия, която има над 40 хиляди потребители“, разкрива нашенецът.

Една от обявите гласи: „Немска фирма в Германия търси мъже и жени семейства за работа в завод за свинско месо. Работи се на поточна линия. Не се изисква опит и език. Осигурена е квартира и транспорт до работата. Квартирата е 190 Евро на човек.

Месечното заплащане е от 1500-1800 евро за жени и 1500-2000 евро за мъже зависи от работната позиция. Работи се 9-10 часа с 2 паузи по 30 минути. Събота и неделя се почива“.

 

След подробно описаните условия следва немски мобилен телефон на посредника.

„Не им се връзвайте, хора, ще бъдете излъгани! Това е схема за измами. Не давайте предварително пари“, подобни предупреждения се появиха във Фейсбук.

Предишна статияКъм Червен бряг идва воден ад
Следваща статияБританската лира литна неудържимо