Сподели новината.

Властите в Амстердам предложиха преместването на жриците на любовта от „квартала на червените фенери“ в други райони, за да не пречат туристите на дейността им.

„Като алтернатива на известния район може да се открият бордеи в хотели, обзаведени със сейфове за пари и камери за безопасност“. Това е предложила членът на съвета на политическата партия на Холандия GroenLinks Фемке Роусма (Femke Roosma). По думите й, това ще позволи на проститутките да работят далече от камерите на туристите.

„Районът на червените фенери“ отдавна е престанал да бъде идеалното място за сексиндустрията“, поддържа идеята съветникът от ляволибералната политическа партия D66 Александр Хаммелбург (Alexander Hammelburg).
Освен това се смята, че преместването на нова територия е необходимо, тъй като много от клиентите предпочитат да си поръчват проститутка чрез интернет или в хотела, вместо да посещават  известния район, поради което много от прозорците на публичните домове пустеят.
През февруари общината в Амстердам пусна постановление, с което затяга правилата за посещения в „Квартала на червените фенери“ от туристи. От април 2018 г. групи над пет човека ще трябва да получават специално разрешение за достъп до труженичките от сексиндустрията.