вторник, юли 23, 2024

Гонят масово тираджии от тази държава

Date:

Сподели новината.

Ремаркета и полуремаркета, регистрирани в Беларус, включително теглени от влекачи с регистрация в други държави, трябва да напуснат територията на Литва до 10 юли, съобщиха от литовската митница.

“Бихме искали да ви информираме, че Регламент 2024/1865 на Съвета на ЕС от 29 юни 2024 г. за изменение на Регламент N765/2006 на ЕС относно ограничителни мерки … след изменението на член 1zc, установи забрана за дейността на автомобилните транспортни предприятия за превоз на стоки през територията на Европейския съюз с ремаркета, регистрирани в Беларус, или полуремаркета, включително ако тези ремаркета или полуремаркета са теглени от влекачи, регистрирани в други държави”, се казва в съобщението на уебсайта на литовската митница.

Отбелязва се, че “тъй като Регламент N2024/1865 беше публикуван в Официален вестник на Европейския съюз на 30 юни 2024 г. и влезе в сила в деня след публикуването му, т.е. на 1 юли, предприятията не са имали време да се адаптират към нововъведените изисквания”.

“Поради това ремаркетата и полуремаркетата, регистрирани в Беларус, теглени от влекачи, регистрирани в други държави (включително Литва), и използвани за превоз на стоки (за тези стоки са извършени митнически процедури износ (реекспорт) и транзит), трябва да напуснат територията на Европейския съюз до 10 юли 2024 г. (включително)”, добави литовското министерство.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...