Голямо събитие в Сливница

0
839
1200px Slivnica
Сподели новината.

От 12 до 18 октомври 2020 г. в Сливница ще се проведе шестото издание на превърналият се в есенна традиция Европейски фестивал на пътуващия театър. Домакин на събитието отново е Народно читалище “Съзнание 1907” в града.

 

 

Официалното откриване е на 12 октомври, понеделник, от 18:30 ч. Веднага след него в 19:00 ч. публиката ще може да види „Часа на синята мъгла“ – по писмата на Пейо Яворов, представление на “Нов театър НДК” с автор и режисьор Бойко Илиев, с участието на Елена Петрова, Иван Радоев, Мариела Топалова.

 

 

На 13 октомври от 19:00 ч. ще бъде представен комедийният спектакъл на Ованес Торосян „Малкият Пучи“.

 

 

В сряда от 19:00 ч. в програмата е ред на „Любовни писма“ – романтична драма по едноименната пиеса на Албърт Р. Гърни, с участието на Свежен Младенов и Яна Маринова, реж. Георги Михалков.

 

 

На 15 октомври, четвъртък, гостите на града и сливничани могат да гледат „Пропукване“ от Ерик Богосиян, спектакъл на Божидар Попчев, реж. Веско Димов

 

 

В петък от 19:00 ч. програмата предвижда „Три високи жени“ от Едуард Олби от програмата на Народен театър „Иван Вазов”, реж. Стефан Спасов

 

 

В събота ще има две представления. От 14:00 ч. е ретро-комедията „Писмо до съветско другарче“ в изпълнение на Александър Валериев, реж. Николай Гундеров.

 

 

Вечерта от 19:00 ч. почитателите на театъра ще видят „Животът, макар и кратък”– комедия от Станислав Стратиев на Драматичен театър Търговище под режисурата на Денислав Янев.

 

 

Официалното закриване на фестивала е на 18 октомври, неделя, от 18:30 ч.

 

 

След него в 19:00 ч. зрителите ще се насладят на„Редки тъпанари“ по Марио Моничели на Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе. Режисьор е Теди Москов, участват актьорите Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Александър Сано-Среброто, Явор Бахаров, Кристиана Ценкова.

 

 

Билети за спектаклите ще се продават в канцеларията на читалището и преди всяка постановка.

 

 

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, затова освен билет, на почитателите на театъра ще са им нужни и предпазни маски или шлемове, за да бъдат допуснати до залата.

 

 

Столовете са подредени на регламентираната от здравните власти дистанция, като всяко второ място е блокирано с червена лента, а залата и фоайето са дезинфекцирани.

--------------------------