Сподели новината.

Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление 2020-2022 г. Това стана на официална  церемония, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), която се състоя в Резиденция „Бояна“ в Деня на българската община – 12 октомври. На нея бяха връчени и Годишните награди на НСОРБ.

 

 

Кметът на Мездра – Иван Аспарухов, получи високото отличие от министъра на регионалното развитие и благоустройството и председател на Национална платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво – Петя Аврамова, и от председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление – Искрен Веселинов.

 

 

 

 

 

Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнато високо качество на управление от страна на Община Мездра, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро управление на местно ниво.

 

 

Европейският етикет е със срок на валидност две години. Общините, на които е присъден, имат право са използват за свои представителни цели названието „Присъден Европейски етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа за периода 2020-2022 г.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук