Сподели новината.

Последната част от голямо дарение направи бизнесът на болницата в Ловеч днес. В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД  бяха доставени транспортен респиратор  Oxylog VE 300 (един брой) и стационарен респиратор Savina 300 (два броя) на обща стойност над 100 000 лева. Голямата част от средствата бяха събрани за периода от 26.03 до 06.04.2020 г. Закупени са още ултразвуков ехограф от „Сименс“-Германия; 30 защитни гащеризона, 3000 медицински маски за болничния персонал от „Булбио“-България, 4 реанимационни легла от „Хилром“-Франция; два компютъра и един монитор, 6 пациентски монитора от „Комен Медикал“-Китай; хладилник за съхранение на кръвни продукти и плазма от „Филип Кирш“-Германия, видеоларингоскоп и консумативи за него от „Макграф“-САЩ и 2 фиброоптични ларингоскопи „Далхаузен“–Германия.

 

 

 

 

 

Събраната сума за всичките закупени апаратури и консумативи е за над 271 000 лева. Средствата са от голяма група дарители от цялата Ловешка област,  като включва общо 24  фирми, като 21 са от Ловеч, има фирми  от Троян, Летница,  от Тетевен, както и физически лица, в това число и служители на  окръжна институция. (Пълен списък виж на края.)

 

 

По повод финала на акцията в отделението по анестезиология и интензивно лечение на д-р Цветанка Кметска се събраха голяма част от дарителите, както и изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към дарители и лекари и подчерта успеха на акцията.