Сподели новината.

Бившият детски лагер в местността „Марков камък“ над Самораново да бъде преустроен в учебно-квалификационна общинска база. Tакова намерение има кметския екип на Дупница.

 

 

Проектирането за реализация на идеята е заложено в проекто-бюджета на общината за тази година и е в размер на 20 000 лв, които да бъдат от собствени приходи.

 

 

Ученическият лагер се ползваше преди 1989 година, но оттогава пустее и постройките в района се рушат. Идеята за намерението е да бъде възстановена административната сграда и преустроена с нужните помещения-офиси за персонал, помещения за хранене, зала за семинари, кухня и т.н., като отделно от нея да бъдат позиционирани и възможен брой къщички, тип бунгала за нощуване и район за свободно време и занимания.

 

 

„Варианти за финансиране има, но нека стигнем до този етап. Преди това трябва да извървим административният път, който отнема не малък период от време. Мястото е много спокойно и красиво. Изграждането на такава база ще даде възможност за провеждане на семинари, симпозиуми, различни групови посещения от ученици… Идеята и целта са ясни, защото не може да оставим това място да продължава да се руши. Предварително готовият проект ни дава предимство за осигуряване на финансирането след това за реализацията“, коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.

Предишна статияПаника и евакуация във варненски мол
Следваща статияАдът слезе в Германия