Голяма човешка трагедия в Горна Оряховица

0
288
juuikuouul scaled 1
Сподели новината.

БЛАГОДЕТЕЛИТЕ ОТ ПРИЮТА ЗА БЕЗДОМНИ КЪМ ЕВАНГЕЛСКАТА ЦЪРКВА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА СЪБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ОЧНА ОПЕРАЦИЯ НА ИЗОСТАВЕН ОТ БЛИЗКИТЕ 64-ГОДИШЕН НЕЗРЯЩ МЪЖ. Изпадналият в безизходица човек пристигнал в центъра в средата на месец май. Докаран бил с линейка от спешните медици, които, след като му оказали лекарска помощ, нямало къде да го върнат. Работещите в милосърдната структура отворили врати за несретника и предприели необходимото, за да му помогнат да си стъпи на краката.

„Доскоро той е живял самостоятелно в изоставена къща във Великотърновско. Макар и трудно, успявал да посрещне ежедневните си нужди с помощ от съседи и кмета на селото. За съжаление, постепенно загубва своето зрение и различава само светлина и тъмнина. Вследствие на това животът му се преобръща и той изпада в изключително трудна ситуация“, разказа управителят на приюта Цветан Цанев.

64-годишният мъж, за когото събират средства.

По думите му в резултат на настъпилата слепота 64-годишният мъж претърпял инцидент. Въпреки познатата обстановка в къщата, която обитавал, един ден паднал по стълбите и наранил главата и единия си крак. Съседи го намират в безпомощно състояние и извикват Спешна помощ. Впоследствие е прибран в център „Промяна“, откъдето го насочили към офталмолог.

„Очният лекар даде надежда, че сред операция може да се възстанови зрението поне на едното око. Сумата, която е нужна, е 1200 лв. Самата интервенция струва 400 лв., а лещата, която трябва да се имплантира е 800 лв. Обръщаме се с молба за помощ за финансови средства, които са необходими за процедурата“, призова Цанев.

Допълни, че към момента в приюта нямат недостиг на дрехи и хранителни продукти, но винаги се нуждаят от бельо и чорапи. В институцията към началото на юли са настанени четирима души.

Вестник Борба

--------------------------