събота, юни 15, 2024

Голям празник на красотата и фолклора в Бургас(снимки)

Date:

Сподели новината.

За всички приятели и любители на българския фолклор, фестивалът “Хоро край лазурния бряг” се завърна  за деветото си национално издание в Бургас през 2024 година. Тази година събитието  се проведе на площад “Тройката”. Началото на фестивала бе поставено в 16:00 ч. с дефиле на 22 фолклорни състава, което  премина от пл. “Атанас Сиреков” по ул. “Александровска” до пл. “Тройката”.

Над 550 участници от двадесет и един фолклорни клуба от цялата страна, включително от Пловдив, Чирпан, Поморие, Айтос, Българово, с. Равнец и град Бургас  показаха своя талант и темперамент пред бургаската публика.

Фестивалът няма конкурсен характер и е без такса за участие, което го прави достъпен за всички любителски школи и клубове по интереси, занимаващи се с български фолклор. Събитието е изключително атрактивно и за чуждестранните туристи в града, които имат възможност да се насладят на живо на майсторските изпълнения на клубове от цялата страна.

Организаторът на фестивала, Бойчо Янев сподели: “Проектът е създаден преди девет години от мен. През тези девет издания той набра голяма скорост и се превърна в един традиционен за града празник, който събира хиляди почитатели на фолклора от цялата страна.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...