Големите бензиностанции ще продават електронни винетки от днес

0
199
item itemitem6
Сподели новината.
След фалстарта с новата система за електронни винетки от днес те ще се продават и в големите бензиностанции на гише, търговски обекти в страната, както и от касите на EasyPay.В събота след разпореждане на премиера с постовете си се разделиха директорът на Национално ТОЛ-управление Антон Антонов, Веселин Давидов – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и един от съветниците в политическите кабинет на министъра на регионалното развитие – Радослав Николов.
Основният проблем с е-винетките беше липсата на достатъчно терминали за закупуването им по граничните пунктове, което доведе до големи опашки  по ГКПП-тата. Преди да бъде освободен от поста си Антон Антонов уточни, че по всички гранични пунктове ще бъдат доставени устройствата до края на месеца, а ден след това съкрати срока – до средата на тази седмица. По думите на регионалния министър Петя Аврамова ще бъдат разгледани клаузите за санкциониране и на фирмата изпълнител на поръчката.
Неразбиране имаше и на т.нар. „гратисен период“ до 15 януари. Стана ясно, че такъв няма да има, просто дотогава „Пътна полиция“ няма да санкционира за липсваща винетка, а ще помогне на шофьора да си закупи такава.
--------------------------