сряда, април 17, 2024

Големите бензиностанции ще продават електронни винетки от днес

Date:

Сподели новината.
След фалстарта с новата система за електронни винетки от днес те ще се продават и в големите бензиностанции на гише, търговски обекти в страната, както и от касите на EasyPay.В събота след разпореждане на премиера с постовете си се разделиха директорът на Национално ТОЛ-управление Антон Антонов, Веселин Давидов – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и един от съветниците в политическите кабинет на министъра на регионалното развитие – Радослав Николов.
Основният проблем с е-винетките беше липсата на достатъчно терминали за закупуването им по граничните пунктове, което доведе до големи опашки  по ГКПП-тата. Преди да бъде освободен от поста си Антон Антонов уточни, че по всички гранични пунктове ще бъдат доставени устройствата до края на месеца, а ден след това съкрати срока – до средата на тази седмица. По думите на регионалния министър Петя Аврамова ще бъдат разгледани клаузите за санкциониране и на фирмата изпълнител на поръчката.
Неразбиране имаше и на т.нар. „гратисен период“ до 15 януари. Стана ясно, че такъв няма да има, просто дотогава „Пътна полиция“ няма да санкционира за липсваща винетка, а ще помогне на шофьора да си закупи такава.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ад на пътя край Пазарджик

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на пътя Пазарджик-Пловдив....

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Голям скандал в Търново! Пиян полицай предизвика катастрофа на оживен булевард

Полицай предизвика катастрофа вчера вечерта на оживен булевард във...

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...