събота, юни 15, 2024

Големи промени в транспортната схема на София

Date:

Сподели новината.

С ремонт на два основни булеварда ще посрещне месец юли Столична община. Те са бул. “България” и бул. “Васил Левски”.

Първо, ще бъде спряно движението на трамвай № 7, за да се ремонтират релсите на кръстовището на бул. „България“ и „Иван Евстатиев Гешов“, съобщи зам.-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев по време на инспекцията на ремонтните дейности на подлеза под кръстовището, предаде БГНЕС.

„Ще бъдат сменени изцяло релсите, както ще бъдат ремонтирани и пероните на спирката, която се намира на кръстовището. Месец и половина е срокът, в който строителите трябва да се справят с ремонта, така че трамваите да се движат с еднакво бърза скорост по цялото трасе“, заяви Крусев.

За времето на ремонта на релсите трамваите ще бъдат заменени от автобуси, които ще се движат от ж.к. „Борово“ до НДК, добави зам.-кметът и каза, че все още не е ясно къде ще е първата му спирка в посока „Борово“, но се обмисля това да са “Петте кьошета”.

Също от 1 юли започва ремонтът на бул. „Васил Левски“, в участъка от Ректората на СУ “Св. Климент Офридски” до бул. „П. Евтимий“.

„Там ще съвместим три обекта – с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и строителството на третата линия на метрото. Първо ще се затвори платното в посока от „Попа“ към Ректората. Движението ще се осъществява в по една лента в посока. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 2-3 седмици. Движението ще бъде пуснато без износващ пласт. След това ще се обърне организацията на движение, ще се затвори платното от Ректората към „Попа“, за да се извърши същия обем работа.

За износващия пласт ще затворим целия булевард за един уикенд, така че булевардът да може да бъде изцяло асфалтиран“, заяви Крусев.

Зам.-кметът подчерта, че все още не е ясно дали ще започне и кога ремонтът на бул. България“. Това ще стане възможно, ако процедурата не бъде обжалвана от кандидатите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ВАС прекрати делото, заведено от Мая Манолова срещу демонтажа на паметника на Съветската армия

Върховният административен съд обезсили разпореждане на Административен съд София-град,...

Вандали изпотрошиха над 60 спирки в София, а щетите са за над 60 хил. лв.

Все повече спирки в София стават обект на вандалски...

Кола се заби в стълб на метри от автобусна спирка в София (СНИМКИ)

Кола се заби в стълб близо до автобусна спирка...