Сподели новината.

Мерките, свързани с коронавируса в Германия, трябва да бъдат удължени поне до края на февруари, въпреки спада на новорегистрираните случаи на COVID-19, съобщават германски медии в понеделник, като се позовават на източници, запознати с въпроса.

Федералното правителство не обмисля възможността за облекчаване на ограничителните мерки преди среща на ръководителите, която трябва да се проведе по-късно днес, след което се очаква да бъде обявено официално решение.

След пиковете на COVID-19, регистрирани през втората половина на декември, броят на потвърдените положителни случаи намалява бавно, но постоянно. През последните дни здравното министерство отчете средно около 9000 нови случая.

Твърде рано е за Германия да вдигне блокадата, без да рискува трета вълна от инфекции на COVID-19, заяви баварският ръководител Маркус Содер в неделя.

Канцлерът Ангела Меркел и лидерите на 16 федерални провинции в Германия трябва да се срещнат практически в сряда, за да обсъдят дали да облекчат ограниченията от 15 февруари или да удължат блокирането, започнало в средата на декември.

„Мисля, че по принцип блокирането ще трябва да бъде удължено за момента“, каза Содер пред телевизионния оператор ARD. „Няма смисъл да го прекъсваме сега. Представете си: отваряме всичко с един замах, след това в рамките на две, три седмици ще бъдем в ситуация, може би дори по-лоша от преди„, каза той.

„Ако сега сгрешим, ще имаме трета вълна.“

Предишна статияЛевски е на косъм от сензационен трансфер
Следваща статияПравят лудница край Кюстендил