Сподели новината.

Община Гърмен обяви спешно за продан шест имота. Решението бе прието от Общинския съвет на последната сесия. Парцелите представляват земеделски земи, които са в землището на курортното селище Огняново. За тях вече има заявен интерес от купувачи. Лицензирани оценители са определили цените на имотите.

„Целта ни е да осигурим приходи в Общината, тъй като се наложи заради извънредното положение, свързано с коронавируса, да направим доста непредвидени разходи. Положението е тежко, затова прибягваме до тази мярка – да продаваме общински терени. Надявам се обаче и държавата да помогне, за да се справим със ситуацията”, коментира кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Съветниците обаче отказаха да се обяви за продажба старата и затворена детска градина в село Осиково. Предложението на Общинска администрация бе имотът от публична общинска собственост да стане частна общинска собственост, за да може да се търси инвеститор за него. „Местните хора също настояват за продажбата на старата забавачка, защото парите от нея ще инвестираме за по-добра инфраструктура в селото. Надявам се, че на по-късен етап местният парламент ще приеме предложението ни, това ще осигури още приходи в Общината”, каза още Феим Иса.