Сподели новината.

Френският вътрешен министър обяви, че на бежанците и чужденците, осъдени за нарушения на обществения ред или определени като екстремисти, ще им се отнемат разрешенията за пребиваване и ще бъдат изгонвани, информира „Франс прес“.

„За първи път поискахме OFPRA (френската агенция за бежанците) да оттегли закрилата за убежище за всеки, за когото се установи, че се противопоставя на ценностите на републиката“, подчерта Жералд Дарманен в интервю за в. „Фигаро“.

Десният министър, известен със своята твърда позиция по отношение на престъпността и имиграцията, уточни пред „Франс прес“, че „ще се съсредоточи върху премахването на защитата за онези, които са извършили осъдителни действия, свързани с радикализация или обществен ред“.

Политиката е пореден знак за новия фокус върху имиграцията, сигурността и ислямизма на правителството на президента Еманюел Макрон една година преди президентските и парламентарните избори.

Експерти очакват тези въпроси да оформят надпревара, в която водачът на крайната десница Марин льо Пен е най-сериозният опонент на Макрон според последните социологически допитвания.

Предишна статияТрагедия на пътя край Разград
Следваща статияКъм Сливен идва кошмар