Сподели новината.

Всички членове на Управителния съвет на футболния клуб „Бдин”-Видин подадоха оставки в знак на протест срещу малкото пари, които Общината осигурява. Те не приемат решението на общинското ръководство начело с кмета д-р Цветан Ценков. За тази година са предвидени от общинската хазна само 25 000 лева. От издръжката на клуба се оттегля и адвокатът Цецо Иванов, дългогодишен негов спонсор, сега заместник-председател на общинския съвет.

Нов Управителен съвет ще бъде избран на 11 март, за когато е насрочено Общо събрание на клуба. За нормалното функциониране на ФК „Бдин” са нужни 200 000 лв. на година. Акоо общината иска да има отбор в майсторската група, то трябва да отдели 600 000 лв., изчисляват от клуба.

Преди футболния клуб и друг спортен клуб се разсърди на видинската Община по същата причина. Оказа се, че той е регистриран като частно лице и кметът отказва да го финансира. Общината обаче е предоставила на спортните клубове базата си, за която се грижи и поддържа. Издръжката на клубавете може да бъде поета от местния бизнес, надява се кметът д-р Цветан Ценков.